Webp.net-resizeimage (1)

4 meghatározó folyamat, ami változott a helyszíni munkavégző cégeknél a COVID-19 óta

A koronavírusnak két jelentős hatása volt a terepi szolgáltató cégekre. Egyfelől megváltoztatta a vállalkozások ügyfélkiszolgálását. A helyszíni munkavégző cégeknek jelentős kihívást jelent – a mai napig – átalakítani munkafolyamataikat, emellett pedig ugyanazt a magasminőségű szolgáltatást biztosítani ügyfeleiknek. 

Sőt, a COVID alatt nem csak a partnerek egészségére, hanem a kollégákéra is kifejezett figyelmet kell fordítani!

Másrészt, előrelendítette a vállalkozások digitális átalakulásának folyamatát. Mindezt azért, hogy a megváltozott körülmények ellenére továbbra is versenyképesek maradjanak, hatékonyságukat növelhessék és az ügyfelek változatlanul elégedettek lehessenek a kapott szolgáltatásokkal.

Tagadhatatlan, hogy a COVID-19 számos szempontból jelentős változásokhoz vezetett az FSM, azaz a helyszíni munkavégző cégeknél: az üzleti kultúrától a digitalizációs folyamatokig. Lévén, hogy a helyszíni kiszállásos cégek szolgáltatásai elengedhetetlenek a mindennapokban, gondoljunk csak egy napelemtelepítő, villanyszerelő vállalkozásra, ez a digitalizáció még gyorsabban végbement, mint más szektorokban. 

Ez a cikk a helyszíni munkavégző cégek által tapasztalt 4 fő átalakulást vizsgálja meg:

  1. Ügyfélkommunikáció
  2. Feladatütemezés, kiosztás
  3. Ügyfélkiszolgálás, elégedettség
  4. Adatnövekedés

1. Ügyfélkommunikáció

A járvány kezdete óta a kiszállásos tevékenységet végző cégek jelentős figyelmet fordítottak arra, hogy egyértelműen kommunikáljanak ügyfeleikkel szolgáltatásaik megváltozásáról. Például, tevékenységeik megváltozása, időkeretek kitolódása, szolgáltatási nehézségek. 

Az olyan helyszíni munkavégzést támogató szoftverek, mint az AppWorks az összes korábbiakban felkeresett ügyfél adata tárolható, visszakereshető. A rendszeren belüli üzenetküldési lehetőségeknek köszönhetően a szolgáltatás teljesítésének időpontja előtt fontos információkat oszthattak meg ügyfeleikkel a cégek. (maszk és kesztyű használata, alkatrészek és gépek fertőtlenítése stb.).

Így a partner továbbra is azt érezte, hogy a cég őérte, egészségének megőrzésének védelméért és a szolgáltatás gördülékeny teljesüléséért van. Ezzel emelhették a vállalkozás imázsát, vagy akár az ügyfelek későbbi hűségét is a cég iránt.

 1. Feladatütemezés és kiosztás

Az ügyfelek és kiszálló kollégák egészségbiztonsága az FSM vállalkozások fő priorításává vált.

Az FSM szoftverek, mint például az AppWorks, segíti a feladatütemezéseket. Azáltal, hogy pontosan, előre látható a kiszálló munkaerőnek, hogy mikor, hova, milyen messzire kell utaznia egy munkához, nagyságrendileg megkönnyíti a kollégák felesleges ingázását.

A készletkezelés funkció segítségével előre meghatározott eszközökkel érkezhetnek a helyszínre, lerövidítve az ott töltött időt. Egy ilyen modullal a szolgáltató cég csökkenti a költségeket azáltal, hogy módosítja a tervezését, kijelöli a megfelelő kiszálló kollégát a szükséges időben és a szükséges pótalkatrészekkel az eset megoldásához.

A szoftver beépített funkciójának köszönhetően csökkenthető a kollégák és az ügyfelek vírusnak való kitettségének kockázata is.

 1. Ügyfélkiszolgálás, elégedettség

Számos Field Service vállalkozás kényszerült megerősíteni ügyfeleinek távoli támogatását. Emellett, olyan lehetőségek bevezetésére volt szükség, ami által a partner akár személyes segítség nélkül is megkaphatta a szükséges információt problémájának megoldására.

Mik lehetnek ezek?

  1. Új távoli segítségnyújtási technológiák bevezetése
  2. Szolgáltatási portálok fejlesztése vagy létrehozása az ügyfél számára
  3. Gyors befizetés lehetősége a rendelkezésre álló online fizetési rendszerek segítségével
  4. A kollégák termelékenységének növelése azzal, hogy idejüket összetett feladatütemezéssel készítik el
  5. A kiszálló kollégák útvonalainak optimalizálása
 1. Adatnövekedés

A járvány hozzájárult a Field Service vállalkozások szolgáltatáson belüli adat növekedéséhez.

Mik lehetnek ezek?

  1. az irodai dolgozók által bevitt információk
  2. az ügyfél lízingelt eszközeiből kapott adatok
  3. vagy akár a helyszíni kollégák szolgáltatási munkalapjai

Ebben az összefüggésben a helyszíni munkavégzéssel foglalkozó szektor egyértelműen felismerte, hogy olyan eszközök használatára van szükség, amelyek elemzik ezt a hatalmas adatfolyamot, hogy a döntéshozók értékes információkhoz jussanak vállalkozásuk munka folyamatairól, kollégáik teljesítményéről.

Az AppWorks helyszíni munkavégzést támogató szoftvere a KKV vállalkozások versenyképességének, illetve termelékenységének dinamikus növekedését tűzte ki céljául.

A megváltozott körülmények ellenére rendszerünk alkalmas a távoli segítségnyújtásra, a szükséges utazások valós idejű irányítására. 

Kíváncsivá tettünk? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és megmutatjuk, hogyan tudja az AppWorks átalakítani vállalkozásod!